SMÖA-2012-0311 – „Add a kezed” segítő háló

A Svájci Hozzájárulás, Svájci – Magyar Civil Ösztöndíj Alapok program keretében az „Add a kezed” segítő háló pályázatunk megvalósítása során, olyan tevékenységeket működtetünk, melyek kiegészítik a hagyományos oktatási technikákat, személyiség-specifikusak, és hozzájárulnak a HHH és roma gyerekek esélyegyenlőségeinek kiegyenlítéséhez. Programunk közösségi teret biztosított a tanulók öntevékenységének, önkormányzó képességének kibontakoztatásához.

Projektünk 2013.március 01. és 2015. március 31. között valósult meg. A két év alatt 113 fő 7-8 osztályos illetve középiskolás tanulót vontunk be a programba. Célunk volt, hogy Tiszavasvári halmozottan hátrányos helyzetű és roma közösségeiben egy közösség formáló, közösség fejlesztő programot működtessünk, mely program beépül a közösség mindennapi életébe, szemléletet formál, és önjáróvá alakul át, illetve a közösséget érdekérvényesítő attitűdökkel vértezi fel. Emellett fontosnak tartottuk, hogy a célcsoportunk hozzá jusson jó minőségű, képesség kibontakoztatást magában foglaló fejlesztési lehetőségekhez, amelyek segítik a szocializációs célok, hosszabb távon pedig az iskolaérettség elérését. Elősegítettük a tanulók tanulási képességeit, önbizalmát, az iskolai munkához nélkülözhetetlen szocializációját, a tanuláshoz és a munkavégzéshez szükséges alapkészségek és képességek hiányainak pótlását, fejlesztését.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj Időben!

Tájékozódj azonnal aktuális híreinkről, eseményeinkről, felhívásainkról. Hírlevelünkből minden fontos információról értesítést kapsz!

Feliratkozás előtt tekintse meg Adatvédelmi tájékoztatónkat, a küldés feltétele a benne foglaltak elfogadása!

2 + 5 =